Bok – Åtta månader

Åtta månader av Magnus Montelius är en bok jag var väldigt nyfiken på. Hade aldrig hört talas om författaren när boken dök upp i mitt flöde på instagram. Många som läst boken var väldigt positiva så jag ställde mig i kö på den på biblioteket. Det var en lång väntan innan det blev min tur att få låna den.

Åtta månader är en spänningsroman som utspelar sig i maktens korridorer. Journalisten Nina avslöjar att Sveriges utrikesminister köper sexuella tjänster och ministern tvingas omedelbart att avgå. Alla blir förvånade när en okänd man utses som efterträdare. Och än mer chockerande blir det när Nina får jobbet som hans pressekreterare.

Det här är en bok om makt och om hur långt människor är beredda att gå för att nå makten. Det var en bok som jag omedelbart blev fängslad av men den var trots det svårläst. Jag gillade karaktärerna och uppbyggnaden av historien. Författaren har ett bra och följsamt språk. Jag har svårt att sätta fingret på vad det var som gjorde den svårläst för mig men jag kunde inte sträckläsa som jag brukar. Det tog mig nästan två veckor att ta mig igenom boken, vilket för mig är extremt länge.

Åtta månader har allt, spännande handling, intressanta karaktärer och skriven med bra språk. Men det finns något oidentifierbart som gör att jag trots allt inte riktigt kan ta den till mig. Om det beror på boken eller om min läslust kanske inte var helt närvarande vet jag inte. Det är en bok jag rekommenderar er att läsa och jag nyfiken på att höra vad ni tyckte om den.

Magnus Montelius – Åtta månader får betyg 3/5

1 tanke på “Bok – Åtta månader

  1. Pingback: Bok – September | En Lundabos betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.