Ja då var det dags att återvända till verkligheten efter 3 veckors julledigt. Har aldrig i modern tid haft förmånen att vara ledig så länge. Det har varit oerhört skönt och jag känner mig utvilad och redo för ett nytt år ☺️.
Den långa ledigheten har till viss del ägnats åt att planera lite för vardagen som kommer. Frysen är laddad med 40 kompletta lunchlådor och det finns bra alternativ för lättare kvällsmat också.
Igår ”åkte” den sista julmaten. Sedan tidigare hade julskinkan hamnat i matlådor och igår var det dags att göra saffranspannkaka på risgrynsgröt. Den sista mandeln från glöggen åkte ner i smeten. Med pannkakan och blåbärssylt blev det gult och blått på tallriken. Det blev smarrigt och det finns mer till i kväll 😋
Saffranspannkaka:
Blanda 500 gram risgrynsgröt, två ägg, 0,5 gram saffran och 0,5 dl hackad sötmandel i en bunke. Häll i en ugnsform. Grädda i ca30 min i 200 grader.
Så härligt att vara långledig och ladda batteriet. Ser gott ut, bra lösning. Du är duktig på fota mat.
Tack. Det är kul att kunna kombinera mina två stora intressen, foto och mat
Ja det ser mumsigt ut. Snyggt ljus.
Jag blir sugen på det med. Tack för receptet.
Kan verkligen rekomenderas
Nu ser sylten visserligen svart ut på min skärm men det struntar vi i, är det blåbärssylt så är det 😉 Ser jättegott ut!
mmmmm såg att sylten inte blev så blå på bild som jag önskat. 😦 Men gott var det 🙂
Ser gott ut! 🙂
Så gott det ser ut och vilken härlig gul färg det är på saffranspannkakan! Snyggt foto! 🙂
Ser riktigt mumsigt ut 🙂
Tack 😋
Ser gott ut, men här ser sylten också svart ut 🙂
mmmmm! Tanken i huvudet med bilden var något bättre än resultatet men vissa lösningar får vara så
Javisst, så är det. Och man kan ju tänka blåbär 🙂
Bland det bästa jag vet, mums……och bilden gjorde mig absolut sugen på att göra en saffranspannkaka i veckan 🙂
Det är J som introducerade det för mig. Väldigt gott