72 (av 365+1): 10 Storkok (Eget tema)

Vi gillar att göra storkok när vi lagar mat för att få matlådor. Av denna kyckling Kung Pao fick vi tio portioner.

Kung pao chicken 10 portioner

Ris i önskad mängd

Marinad
1,4 kilo innerfiléer av kyckling
2,5 msk soja
2,5 msk sesam olja
2,5 msk maizena
2,5 msk risvinäger

Gryta
2 msk sesam olja
1 st stor zuchini
1 st stor paprika
500 gram broccoli
1 dl jordnötter
4 klyftor vitlök
1 knippe vårlök
3 cm riven ingefära
knappt en msk sambal oelek
2 msk soja
1 msk farinsocker
2 msk risvinäger
4 msk vatten
4 msk maizena

Gör så här:

Dela innerfileérna i tre bitar. Lägg i en bunke och häll på alla ingredienser till marinad och låt marinera i minst 15 minuter.
Koka ris

Stek kycklingen på medelhög värme i omgångar tills den är genomstekt. Stek med marinaden. Lägg över i en stor gryta.

Stek grönsakerna var för sig i lite sesamolja och med riven ingefära, finstrimlad vitlök. De ska fortfarande ha spänst. Häll över i grytan med kyckling.

Tillsätt jordnötter, soja, risvinäger, socker och majstärkelse (blandad med vatten) i grytan och låt koka tills allt blandat sig väl. Ca 5 min.

Toppa med vårlök och servera med kokt ris.

5 tankar på “72 (av 365+1): 10 Storkok (Eget tema)

  1. Verkar hur gott som helst ! Det här receptet spar jag och i dessa tider är det bra att ha lite mat att ta av och inte springa och handla så ofta.
    Ta hand om dig i dessa coronatider !
    /Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.