Vi gillar att göra storkok när vi lagar mat för att få matlådor. Av denna kyckling Kung Pao fick vi tio portioner.
Kung pao chicken 10 portioner
Ris i önskad mängd
Marinad
1,4 kilo innerfiléer av kyckling
2,5 msk soja
2,5 msk sesam olja
2,5 msk maizena
2,5 msk risvinäger
Gryta
2 msk sesam olja
1 st stor zuchini
1 st stor paprika
500 gram broccoli
1 dl jordnötter
4 klyftor vitlök
1 knippe vårlök
3 cm riven ingefära
knappt en msk sambal oelek
2 msk soja
1 msk farinsocker
2 msk risvinäger
4 msk vatten
4 msk maizena
Gör så här:
Dela innerfileérna i tre bitar. Lägg i en bunke och häll på alla ingredienser till marinad och låt marinera i minst 15 minuter.
Koka ris
Stek kycklingen på medelhög värme i omgångar tills den är genomstekt. Stek med marinaden. Lägg över i en stor gryta.
Stek grönsakerna var för sig i lite sesamolja och med riven ingefära, finstrimlad vitlök. De ska fortfarande ha spänst. Häll över i grytan med kyckling.
Tillsätt jordnötter, soja, risvinäger, socker och majstärkelse (blandad med vatten) i grytan och låt koka tills allt blandat sig väl. Ca 5 min.
Toppa med vårlök och servera med kokt ris.
Verkar hur gott som helst ! Det här receptet spar jag och i dessa tider är det bra att ha lite mat att ta av och inte springa och handla så ofta.
Ta hand om dig i dessa coronatider !
/Marie
Det såg ju jättegott ut
Bra eget tema och det såg väldigt gott ut! 🙂
Instämmer, bra tema och ett recept jag gärna sparar. Fint fotovinkel och goa färger
Härligt! Ännu ett recept att spara 🙂 Kul tema och en frestande bild på grytan.