
Färska örter är verkligen kronan på verket tycker jag. Detta är en fredagsmiddag vi hade för några veckor sedan. Rimmad torskrygg på en bädd av vitlöksfräst grönkål samt ugnsbakade tomater med kapris. Det var en oerhört fräsch, lätt och välsmakande rätt.
Rätt ofta blir det någon form av fisk eller skaldjur på fredagar. Jag börjar mer och mer gilla fisk men är inte så förtjust om det luktar för mycket fisk i lägenheten efter tillagningen. Jag har dock hittat ett kanonrecept på att tillaga torskrygg. Jag börjar med att rimma den genom att lägga torskryggen i en skål med vatten tillsammans med några nypor salt och socker. Låter det ligga i ca 30 minuter. För att tillaga torsken kokar jag upp en kastrull med vatten, när vattnet stormkokar tar jag kastrullen från plattan och lägger ner torsken och på med locket efter 10 minuter är den perfekt!
Tomaterna tillagades i ugnen på ca 125 grader i ca 20 minuter. Halvera cocktailtomater och lägg dem i en ugnsform. Häll över lite olivolja och två matskedar kapris och sätt in i ugnen.
Åh, vad gott det ser ut! Det receptet stjäl jag :). Sonen tror att man kan dö av för mycket grönsaker men rimmad torsk älskar han (och övriga familjen också) så jag får komplettera med lite potatis till honom.
Vilket snyggt matfoto! 🙂
Pingback: 294 (av 365+1): 44 Delat intresse | En Lundabos betraktelser