About

Jag som startat denna blogg heter Annika och är en inbiten Lundabo som passerat 40 strecket. Är en äkta Lundabo sedan generationer tillbaka och barnsligt förtjust i min hemstad. Jag lever tillsammans med Joakim och vi har inga barn. Mat, böcker, resor och fotografering fyller min tillvaro.

Bloggen kom till i januari 2012 eftersom jag bestämt mig för att anta en fotoutmaning, 356 foton och sedan dess är den som en drog för mig. Tycker det är oerhört utvecklande att fotografera enligt förutbestämda ord. Utmanar kreativiteten och tankeverksamheten.

Böcker är ett viktigt inslag för avkoppling och verklighetsflykt. Som barn hade jag oerhört svårt att lära mig läsa, i dag hade jag nog klassas som dyslektiker light. När jag väl löste koden med att läsa har det blivit så viktigt för mig att försjunka ner i en bok. Jag vet vilket handikapp det är att inte klara tyda det skrivna språket. Jag försöker recensera alla böcker jag läser och jag använder mig av skalan 1-6.

Så ofta vi kan reser vi gärna och gör utflykter i vår närhet. Känner att genom resor får jag distans till mig själv och utvecklas som människa. Det mest fascinerande land jag besökt är Kambodja. Det landet och dess invånare gjorde ett djupt intryck på mig. Den absoluta favoritstaden är New York.

Jag får väl erkänna att jag är något fixerad vid mat, kan spendera timmar med att titta på bilder av mat, fundera på hur jag kan göra om rätter till mina egna. På senare tid har det blivit allt mer viktigt för mig att vara klimatsmart, ta hand om matsvinn och fundera över de val jag gör i mataffären. Under 2019 kommer min blogg allt mer handla om mat, handla om planering och tidseffektivisering. Jag tror att planering är A och O för att göra bra inköp, att variera sin kost och att äta balanserat. Som jag ser det ska man inte göra avkall men tänka efter om det är värt det när man äter onyttigheter. Jag lever efter devisen att det inte finns förbud men man måste välja sina tillfällen.

3 tankar på “About

 1. Hej!

  Jag såg på bokhora.se att du är intresserad av att vara med i en bokcirkel. Jag har precis lagt upp en ny tråd om bokcirkel i Malmö och hittills är vi tre stycken som vill ses. Om du har möjlighet och intresse av att vara med oss i Malmö är du jättevälkommen!

  Du kan maila mig på sagaresearch.consultant@gmail.com

 2. Hej fick just ditt mail om din välgjorda blogg, tack.
  Noterade att du även läser deckare så jag undrar om du är intresserad av ett recensionsex. av min nya deckare?
  Titta på http://www.nybok.nu så får du mer info.
  Den finns som e-bok och ljudbok och om du anger vad du vill ha så kommer den raskt hem till dig.
  Min mailadress: per@nybok.nu
  Vänliga hälsningar
  Per Hallén

 3. Hej, är du intresserad av att recensera min nya deckare Utan Samvete med partiledaren Jimmy Carlsson och Svenska Nydemokraterna? Läs mer på http://www.nybok.nu
  Den finns som e-bok och som ljudbok, Maila bara vilken du vill ha så kommer den direkt.
  Mvh Per Hallen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.