139 (av 365+1): 170 Livskvalitet

I dag gör jag en liten paus från bilder från Riga för ett inlägg om livskvalitet. Livskvalitet kan vara så många olika saker, från stort till litet.

Riktigt bra vänskap är något som verkligen sätter guldkant på tillvaron, berikar, utvecklar, utmanar och ger energi. Min kompis C har funnits i mitt liv under väldigt många år. Vi är genuina vänner som finns där i alla lägen. Ibland kan det dock gå väldigt lång tid mellan att vi ses. Det är väl det som symboliserar bra vänskap, kvalitet framför kvantitet. Vi har förstålelse för att det ibland inte finns tid för att ses intensivt men vad som än händer återvänder vi alltid till varandra. För mig är det livskvalitet att ha C i mitt liv.

I julas vann jag ett presentkort hos Fnulan för två personer på The Lodge. En torsdagseftermiddag med spa och mat. Det var självklart att fråga C om hon ville följa med och nyttja min vinst J . I går var det dags för oss att packa väskan med badkläder och bege oss ut på Romeleåsens och njuta på The Lodge. Det visade sig när vi bokade att de gjort om konceptet för torsdagarna lite sedan jag vann mitt presentkort. Mitt paket innebar spa och lite lättare mat, nuvarande paket var spa och en två rätters måltid. Vi kände att det ursprungliga paketet passade oss bäst och The Lodge var välvilligt inställda till att fixa detta för oss.

Vi anlände till hotellet vid halv fem, hängde på deras stora trädäck, svalkade oss med en mousserande juice från Rudenstam. En bubblande alkoholfri dryck gjorda på vita vinbär. Den var en riktig höjdare som jag måste försöka hitta i butik. Festligt med bubbel i alkoholfritappning. Solen strålande och utsikten över det skånska landskapet var magiskt. Just denna period då löven är ljuvligt ljusgröna och spröda och man långt bort i lanskapet ser små gula fyrkanter av böljande rapsfält är helt underbar. Vi njöt tillfullo av dryck, vy och massa tjejsnack.


Sedan hoppade vi i badkläder, sköna morgonrockar och gick ut på nästa trädäck med bubbelpooler ute. Samma fantastiska utsikt över det prunkande landskapet. En perfekt inramning för livskvalitet, alla ingredienser fanns där. Vi njöt, bubblade, pratade, pratade och åter pratade i flera timmar. Personalen var lysande, servade och passade upp på ett mycket trevligt och behagligt sätt. Vi fick vår måltid serverad på trädäcket, en wrap med skagenröra, smoothie och krispiga grönsaker. Smakade ljuvligt. Det fanns även en uppsjö av juicer och olika nötter att knapra på. Nu har vi ju inte vetskap om vad tvärätters middagen innebar men konceptet med att få en mer picknickliknande måltid att njuta av på trädäcket passade oss som handen i hansken. Avslappnat, trevligt och mysigt att kunna sitta i morgonrocken medan vi åt.

Det blev en eftermiddag och kväll i bästa stil men stor portion av livskvalitet och lyx i vardagen.

4 tankar på “139 (av 365+1): 170 Livskvalitet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.