Heligt blod i New York

Då jag hade lite brist på böcker började jag frenetiskt söka efter nya bekantskaper. Fastnade för Jonathan Hayes och hans första bok, Heligt blod, om rättsläkaren Edward Jenner. Efter att haft svårt att bearbeta sina upplevelser efter 11 september och konflikt med sin chef slutar Edward Jenner sin anställning som rättsläkare i New York. Men då en ung studentska hittas mördad i sin bostad kontaktas han av flickans föräldrar som ber honom närvara i utredningen. Då fler unga kvinnor hittas mördade börjar en katt och råttalek mellan polisen och den psykopatiske mördaren. Jenner dras allt djupare in i utredningen och den börjar påverka hans personliga leverne.

Edward Jenners karaktär känner vi igen från andra böcker. Han är den geniale yrkesmannen som är ständigt i konflikt med sina överordnanden. Eftersom han ser sig som lite överlägsen andra människor tänjer han gränserna och anser sig ha rätt att bedriva privatspaning. Hans arbetsmetoder utsätter både honom själv och hans omgivning för stora faror. Men efter som han är så skarpsinnig och för arbetet framåt får han hållas.

För mig som älskar New York är det upplyftande att läsa en deckare som utspelar sig i The Big Apple. Stadsmiljön är jag välförtrogen med och staden och karaktärerna är beskrivna på ett mycket levande sätt. New York anknytningen är en av de riktigt stora behållningarna av boken. Det är en deckare som är lagom spännande, den sticker inte ut speciellt mycket och kommer snart att falla i glömska. Men den fyllde absolut sin funktion som sällskap på stranden. Har ytterligare en bok av Heyes som ligger och väntar på sängbordet.

Jonathan Hayes – Heligt blod får betyget 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.