Bok 36 för året

En av mina nya favoriter på deckarhimmeln är Emelie Schepp. Så direkt när jag såg att hon skulle komma ut med en ny bok, Prio ett, reserverade jag den på Lunds stadsbibliotek. Hämtade hem den i veckan och gav mig omedelbart i kast med den. En riktig bladvändare som jag knappt kunde lägga ifrån mig.

Prio ett är tredje boken om åklagaren Jana Berzelius och utspelar sig som de tidigare i trakten runt Norrköping. Ambulanssjuksköterskan Philip har det stressigt på jobbet, på kort tid dör flera av de personer han kallats till för att rädda. Samtidigt hittas flera personer brutalt avlidna och Philip inser att de alla har kopplingar till honom. Är han nästa offer och vem är i så fall förövaren. Jana kopplas in på fallen och än en gång får det konsekvenser på henens personliga plan.

Det här är en oerhört spännande bok som är svår att lägga ifrån sig. Visst den är rätt självklar och inte mycket oväntade vändningar men det gör inget för jag är betagen och fast i läsningen. Jag gillar karaktärerna för de är inte så tillrättalagda, har fel och brister och är så där lagom egotrippade. För att få den riktiga behållningen och förståelsen krävs att man läst de tidigare böckerna om Jana. Har ni inte redan bekantat er med Emelie Schepp så har ni tre bra och annorlunda böcker att se fram emot. Jag kan varmt rekommendera dessa böcker. De gör sig lika bra som sällskap vid strandkanten eller uppkrupen i soffan en kall höst.

Emelie Schepp – Prio ett får betyg 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.