Bok 44 för året

Det var nästan bara nya bekantskaper till författare som jag tog med mig på resan genom Frankrike. Lite roligt och utmanande att inte ha så många ”säkra kort” med sig. Samuel Bjørk är en norsk författare som fått väldigt goda vitsord och omdömen för sin, Det hänger en ängel ensam i skogen. Boken har sålts till 21 länder.

Från att en gång tillhört en aktad utredningsgrupp är Holger och Mia ute i blåsväder. Mia plågas av händelser i sitt privatliv och har under dramatiska former lämnat polisen. Holger harvar på och har inte gett upp tanken på att åter få igång sin utredningsgrupp. En flicka hittas död hängande i ett träd i skogen. Det finns tydliga tecken på att det inte är frågan om ett enskilt dödsfall och polisen står inför ett skrämmande utredningsarbete. Holger får ärendet på sitt bord och då det finns kopplingar till ett gammalt försvinnande lyckas han övertala Mia att återvända till polisen.

Det här är en bok som fängslar mig från första sidan. Det är ett bra språk och en spännande och intresseväckande historia. Karaktärerna är mänskliga med fel, brister och hemligheter. Det är svårt att lägga boken ifrån sig men tyvärr håller den inte riktigt hela vägen i mål. Men det gör inte så mycket för helhetsintrycket av denna bok är att den är händelserik, välskriven och god underhållning.

Kan varmt rekommendera er att läsa Samuel Bjørk, jag har redan varit inne och reserverat fortsättningen på biblioteket.

Samuel Bjørk – Det hänger en ängel ensam i skogen får betyg 4.

1 tanke på “Bok 44 för året

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.