När man gör en förändring och försöker hålla sig på slanka linan gäller det att hitta lite alternativ till vanliga snackset och tilltugget. Jag är lite allergisk mot att hitta för mycket saker att småäta på för det är just småätandet jag behöver komma ifrån. Men det är ju alltid bra att ha något nyttigare att ta till när det är dags för fika på jobbet under mina fem veckor utan uppenbart socker. I ”vanliga” livet tror jag på att vid speciellt noga utvalda tillfället äta lite av det man verkligen tycker om. Bättre att väldigt sällan äta sådant man verkligen njuter av än att ofta trycka i sig ersättningsprodukter som man bara tycker går an 😉
I dag har jag provat att baka mandel- och kokoskex. Hittade receptet i LCHF appen. Kexen blev helt okej. Smeten var verkligen kladdig!
Mandel- och kokoskex
Börja med att göra en sats av grundmjöl genom att köra följande ingredienser i en matberedare:
2 dl sötmandel
2 dl kokosflingor
2 dl cashewnötter
1 ½ dl solrosfrö
1 dl linfrö
1 dl skalade sesamfrön
(enligt receptet skulle man efter att man kört allt till ett mjöl strö ner 0,5 dl linfrö. Men jag måste säga att det blev lite för mycket linfrö så nästa gång hade jag hoppat över de extra linfröna)
Blanda:
3 dl grundmjöl
3 ägg
2 krm salt
1 tsk bakpulver
Låt smeten stå en stund. Bred ut smeten på en bakplåt, det ska vara riktigt tunt. Grädda i ugnen 175 grader i ca 15 minuter. Ta ut och skär upp i lagom stora bitar. Sänk värmen till 50 grader. Sätt in kexen och grädda i ca 1 timme. Kexen ska vara hårda.
Gott! Tack för tips!
Kexen ser ju inte alls dumma ut…tar ett ur din fina burk… 🙂
De där ska jag baka!
Det här skulle nog jag gilla, låter gott.
Bra med alternativ. Ser gott ut
smeten såg inte så smaklig ut, men kexen vill man verkligen smaka på. Fina matbilder!
Smeten ser VÄLDIGT kladdig ut 🙂 Resultatet ser gott ut. Man kanske skulle prova …
http://fototrillian2013.blogspot.se/
Ser gott ut, kanske ska testa de där 🙂
Ser gott ut, hoppas man får provsmaka.
Smeten ser verkligen kladdig ut!
Nu har jag testat de där. Riktigt goda. Jag prövade även med smör på, gott även det
Jag festade till med lite brie på mina 😉