Årets första bok

Då har vi gått in i ett nytt år med nya utmaningar och nya läsupplevelser. Började dagen med en långpromenad genom ett grått och mulet Lund. Nöjd med motionen kände jag mig välförtjänt av att hoppa i myskläder och krypa upp i soffan med årets första bok.

IMG_2251För en tid sedan fick jag ett recensionsexemplar av Anne-Lie Högbergs debutroman, Det kommer aldrig mer vara du. Boken damp ner i brevlådan i samma veva som jag hämtade ut en gigantisk hög med böcker på biblioteket så hennes bok hamnade underst i högen av olästa böcker. Nu är alla biblioteksböckerna avverkade och det var med stor spänning och förväntan jag gav mig i kast med, Det kommer aldrig mer vara du.

Boken handlar om Agnes och Oscar, ett par i 30 års åldern som försöker få vardagen med arbete, kärlek och barn att gå ihop. En dag förändras deras tillvaro totalt när Oscar uttalar de tre orden, Jag älskar Lisa! Vi får följa dem genom en snabb separation och det kommande årets försök att skapa en ny tillvaro.

Det är en oerhört söt och charmig bok som bjöd på en trevlig läsupplevelse. Boken är lättläst så den sträcklästes här under dagen. Boken känns trovärdig och speglar vardagen på ett skönt sätt. Trovärdigheten ökar självklart genom att den till viss del bygger på Anne-Lie Högbergs egna livserfarenheter. En separation är alltid en jobbig och smärtsam upplevelse men boken utstrålar en skön blandning av tragedi och feelgood känsla. Jag gillar karaktärerna och finner det hoppfullt och tryggt att läsa om den skillnad goda vänner kan göra för andra människor.

Jag är oerhört glad och tacksam för att detta exemplar damp ner i min brevlåda. Vill varmt rekommendera er att läsa denna lättsamma feelgood bok som även innehåller väldigt mycket substans. Jag skulle mer än gärna läsa fler böcker av Anne-Lie Högberg.

Bokåret 2014 kunde inte bjuda på en bättre början än så här.

Anne-Lie Högberg – Det kommer aldrig mer vara du får betyg 4.

1 tanke på “Årets första bok

  1. Hejsan, undrar om ni kan hjälpa mig! Jag letar efter en svensk chic lit bok, den handlar om en kvinna som är gift men är väldigt olycklig i förhållandet och en dag slår hennes man henne. Vilket får henne att ta upp kontakten med hennes barndomskompis Eva (tror jag hon heter). Hon går ner i vikt, träffar en ny kille osv.
    Kommer verkligen inte på vad den heter.

    Svara gärna på min mail, Ida_888@msn.com

    Tack på förhand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.