Skendöda

I dag släpps Louise Boije af Gennäs andra bok, Skendöda, i Motståndstriologin. Jag fick förtroendet att få ett recensionsexemplar och det var med förväntan och spänning jag började läsa boken.

Skendöda är en direkt fortsättning på Blodlokan och det är svårt att få ett sammanhang av boken utan att läst första delen först. Har ni inte läst Blodlokan börja med den!

Efter alla tragedier i Blodlokan återvänder Sara till Stockholm och är redo för att börja om så gott det går. Hon får ett nytt arbete och vänkretsen utökas men ganska snabbt inträffar händelser som gör att hon ånyo tvingas fundera på vem hon kan lita på. Är folk i hennes omgivning verkligen de som de utger sig för att vara. Vem vill henne ont och vem vill henne gott?

Det här är en spännande och välskriven berättelse som på ett bra sätt nystar i verkliga händelser som hänt i vårt land och väver in dem i Saras fiktiva liv. Jag har skrivit det tidigare men det tål att sägas igen, Louise Boije af Gennäs har en unik förmåga att hantera det skrivna språket. Hon har ett avancerat språk men skriver på ett lättsamt sätt som gör att det är oerhört fängslande och läsningen blir behaglig.

Skendöda som enskild bok har dock några brister för mig. Den känns lite som en transportsträcka till sista delen och en upprepning av första delen och helt utan egen identitet. Historien är fascinerande och händelserik och jag kan knappt vänta på upplösningen men Skendöda känns lite som fesljummet kaffe, funkar i nödfall men inte så tilltalande i långa loppet.

Louise Boije af Gennäs – Skendöda får betyg 3.

2 tankar på “Skendöda

    • Tror det är klokt att vänta till sista delen finns ute. Den ska visst komma redan i vår. Tror det blir en bättre läsupplevelse om man läser i ett svep. Då blir troligtvis inte Skendöda lika mycket transportsträcka, utan tror det blir mer som en väldigt tjock bok ☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.