I egna händer

Förra året läste jag Cecilia Sahlströms debutroman, Vit syren. En bok som jag fängslades mycket av då den utspelar sig i Lund vilket gav läsupplevelsen en extra dimension. Jag var dock något kritisk till att det förekom väldigt många karaktärer och att en del av dem synes sakna syfte. Efter att jag publicerat min recension svarade Cecilia att hon omarbetat boken och att den nyligen getts ut på nytt förlag. Jag är lite nyfiken på att läsa den nya utgåvan men har inte fått tummarna loss än.

Förra veckan fick jag ett recensionsexemplar av hennes nya bok, I egna händer. Denna bok är utgiven av hennes nya förlag, Bokfabriken. En ung man hittas död i en koloni, på ytan verkar han vara ett praktexemplar av människa. Alla beskriver honom enbart med superlativ, kan någon verkligen vara så perfekt? Det är i alla fall i de banor som kommissarie Sara Vallén funderar och utgår ifrån i utredningsarbetet.

Detta är en väldigt trevlig och lättsam kriminalroman. Den känns trovärdig och är betydligt mer genomarbetad än den utgåva jag läste av Cecilias första bok. Jag gillar flytet i Cecilias språk och sätt att bygga upp historien. Karaktärerna är intressanta då de har skavanker och är lite som människor är mest. Detta är en bok som ger mig god underhållning och förströelse medan jag läser den.

Precis som med Vit syren höjs upplevelsen väldigt mycket av att boken utspelar sig i Lund. Det hela blir mer levande och följsamt för mig. Som jag skrev i min förra recension, det finns potential med Cecilias författarskap och jag ser fram emot fler böcker av henne. Bytet av förlag var en lyckoträff!

Cecilia Sahlström – I egna händer får betyg 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.