194 (av 365): 298 Till brädden

Till brädden är formen fylld! I dag gjorde jag nog den godaste paj jag någonsin ätit. Den var gudomligt god. Degen bestod av kokos och brynt smör vilket gav det en knäckig och nötig smak.

Hittade receptet på Allt om mat på nätet. Eftersom jag inte gillar för sött så minskade jag något på sockermängden.

Jordgubbspaj med brynt smör

500 gram halverade jordgubbar
2 msk socker

Pajdeg:
150 gram smör
1,5 dl socker
2 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
2 krm salt

Servera med glass.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en ugnsform och strö över socker.

2. Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det och låt det puttra samtidigt som du vispar. Smöret är klart när det är lätt brunt och det bildats ett tunt vitt skum överst. Ta kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna till täcker. Bred/smula degen över jordgubbarna.

3. Grädda pajen i ca 30 min.

4. Låt svalna något och servera med glass.

2 thoughts on “194 (av 365): 298 Till brädden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.